Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knapriga baguetter fyllda med en krämig currykycklingröra. Den krispiga salladen ger en fräschör till den krämiga röran.
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja. Blanda i mjöl och arbeta degen smidig. Tillsätt saltet mot slutet.
Låt degen jäsa under bakduk i 1–1 1/2 tim.
Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Dra försiktigt ut bitarna till långa baguetter och tvinna dem. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 45 min.
Sätt ugnen på 250° och ställ in en tom plåt längst ner i ugnen. Sätt in baguetterna mitt i ugnen och häll ca 1 dl vatten i den undre plåten i ugnen. Detta är valfritt men vattenångan ger extra knaprig yta. Grädda i 15–20 min tills baguetterna är gyllene. Låt kallna på galler.
Kycklingröra: Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda kyckling och lök med majonnäs, curry och kapris till en jämn röra.
Topping: Hyvla gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Ansa och skiva rädisorna.
Skär baguetterna i 2 bitar vardera och skär upp dem på mitten. Bred på smör, lägg på krispsallad, kycklingröra, gurka och rädisor.
Läs också: