Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baguette med kycklingröra och krispiga grönsaker

Knapriga baguetter fyllda med en krämig currykycklingröra. Den krispiga salladen ger en fräschör till den krämiga röran.

Baguette med kycklingröra och krispiga grönsakerBaguette med kycklingröra och krispiga grönsakerBaguette med kycklingröra och krispiga grönsaker
Baguette med kycklingröra Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 3,25 dlvatten
  • 1,5 mskolivolja
  • 8,75 dlvetemjöl special- (525 g)
  • 1 tsksalt

Kycklingröra, till 4 pers

  • 400 gkyckling- stekt eller grillad utan skinn och ben
  • 0,5rödlök
  • 2 dlmajonnäs
  • 1 mskcurry
  • 0,5 dlkapris

Topping

  • 0,5gurka
  • 8rädisor
  • 4 msksmör
  • 4 bladkrispsallad

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja. Blanda i mjöl och arbeta degen smidig. Tillsätt saltet mot slutet.

  2. Låt degen jäsa under bakduk i 1–1 1/2 tim.

  3. Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Dra försiktigt ut bitarna till långa baguetter och tvinna dem. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 45 min.

  4. Sätt ugnen på 250° och ställ in en tom plåt längst ner i ugnen. Sätt in baguetterna mitt i ugnen och häll ca 1 dl vatten i den undre plåten i ugnen. Detta är valfritt men vattenångan ger extra knaprig yta. Grädda i 15–20 min tills baguetterna är gyllene. Låt kallna på galler.

  5. Kycklingröra: Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Blanda kyckling och lök med majonnäs, curry och kapris till en jämn röra.

  6. Topping: Hyvla gurkan tunt på mandolin eller med osthyvel. Ansa och skiva rädisorna.

  7. Skär baguetterna i 2 bitar vardera och skär upp dem på mitten. Bred på smör, lägg på krispsallad, kycklingröra, gurka och rädisor.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: