Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baguette med getost och chimichurri

Bred ostkräm på brödets underdel. Toppa med chimichurri. Använd även vätskan, den är god att droppa på själva brödet. Lägg på ovandelen.

Baguette med getost och chimichurri
Baguette med getost och chimichurri
Baguette med getost och chimichurri
Foto: Ove Lindfors

Tomatchimichurri

  • 2vitlöksklyftor
  • 1röd chili
  • 2tomater
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dlpersilja- hackad
  • 0,5 dloregano- hackad
  • 3 mskmynta- hackad
  • 2 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 tskspiskummin
  • salt

Tillbehör

  • 150 ggetost
  • 125 gkesella
  • 1baguette

Tomatchimichurri

  1. Hacka vitlöken och chilin. Behåll gärna en del av chilins kärnor, för lite sting.

  2. Dela tomaterna och skrapa ur kärnorna. Fintärna tomatköttet.

  3. Blanda alla ingredienser till chimichurrin och smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna.

  4. Mosa ihop getost och kesella.

  5. Skär baguetten i 4 bitar, eller 12 om du vill ha små snittar. Dela brödet i en ovan– och underdel.

  6. Bred ostkräm på brödets underdel. Toppa med chimichurri. Använd även vätskan, den är god att droppa på själva brödet. Lägg på ovandelen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Leva & Bo.