Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baguette med fläsk, spetskål, tomat och aioli

Recept på baguette med fläsk, spetskål, tomat och aioli. Grillat fläskkött passar perfekt med krämig aioli och kål.

Baguette med fläsk, spetskål, tomat och aioli
Baguette med fläsk, spetskål, tomat och aioli
Baguette med fläsk, spetskål, tomat och aioli
Foto: Anna Skoog

Ingredienser

  • 4fläskkotletter- (à 150 g)
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 10 kvistartimjan
  • 1 mskolivolja
  • 200 gspetskål
  • 200 gtomater- gärna i olika färger
  • 2 småbaguetter- gärna av vetesurdeg
  • 2 msksmör

Aioli

  • 1vitlöksklyfta
  • 1äggula
  • 2 mskdijonsenap
  • 1,5 dlrapsolja
  • 3 mskolivolja- blommig
  • 2 tskcitron- pressad
  • 1,5 krmsalt

Garnering

  • 0,5 krukabasilika
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Gnid in köttet med salt och ­peppar. Bryn det hårt i oljan 2–3 min på varje sida. Låt köttet vila ca 10 min innan det skivas.

  2. Skär spetskål och tomater i mindre bitar.

  3. Aioli: Skala och pressa vitlöken och blanda med äggula och senap. Vispa i rapsoljan, lite i taget. Blanda i olivolja, citronsaft och salt.

  4. Dela baguetten och bred den med smör. Fördela kött, kål, tomater och aioli i brödet. Garnera med basilika, flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?