Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bagna cauda - italiensk sardelldipp

Sardelldippen är otroligt smakrik och passar fint till grönsaker, lantbröd eller melon.

Bagna cauda - italiensk sardelldipp
Bagna cauda - italiensk sardelldipp
Bagna cauda - italiensk sardelldipp
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 3vitlöksklyftor
  • 6sardeller
  • 2 mskolivolja
  • 100 gsmör

Gör så här

  1. Skala vitlöken. Mosa vitlök och sardeller till en puré i en mortel.

  2. Fräs purén sakta i olivolja i en kastrull utan att den tar färg.

  3. Tillsätt smör. Låt det smälta ihop med sardellerna och vitlöken. Servera dippen varm tillsammans med grönsaker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök