Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftigt sega bagels. Att baka bagels är enklare än vad man tror.
Finfördela jästen i en bunke och rör ut den i ljummet (37°) vatten. Rör ner sirap och salt och arbeta ner mjölet lite i taget. Arbeta och knåda degen väl ca 5 min på lätt mjölat bakbord.
Lägg tillbaka degen i bunken och låt den jäsa ca 1 timme under bakduk.
Ta upp den jästa degen och dela den i 12 lika stora delar. Rulla ut varje del till en ca 30 cm lång längd som är något smalare i ändarna. Lägg ihop till runda kransar och fäst ändarna om varandra. Lägg kransarna på mjölat bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk ca 20 min.
Sätt ugnen på 225°. Koka upp vatten och socker i en vid kastrull. Lägg i 3-4 kransar och låt dem sjuda ca 3 min. Vänd dem någon gång under kokningen.
Ta upp bröden med hålslev och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö på frön. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt dem svalna på galler.