Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på baconvåfflor med löjrom. De här våfflorna passar bra både som förrätt och som hel rätt.
Citron-crème fraiche: Vispa crème fraichen fast. Blanda i citronskalet och krydda med salt och peppar.
Låt eventuellt löjrommen rinna av. Skala och finhacka rödlöken. Klipp eller finhacka gräslöken.
Vispa vatten, mjöl och salt i en skål. Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i kylen 10–15 min.
Finstrimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av och kallna på hushållspapper. Vänd ner baconet i våffelsmeten.
Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.
Servera de nygräddade våfflorna med vispad citron-crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och gräslök.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Våfflor med löjrom