Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconvåfflor med löjrom och vispad citron-crème fraiche

Recept på baconvåfflor med löjrom. De här våfflorna passar bra både som förrätt och som hel rätt.

Baconvåfflor med löjrom och vispad citron-crème fraiche
Baconvåfflor med löjrom och vispad citron-crème fraiche
Baconvåfflor med löjrom och vispad citron-crème fraiche
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dlvatten
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 4 dlmellangrädde
  • 1 pktbacon- (140 g)

Citron-crème fraiche

  • 2 dlcrème fraiche
  • 0,5citron- finrivet skal
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 200 glöjrom
  • 1rödlök
  • 1 krukagräslök

Gör så här

  1. Citron-crème fraiche: Vispa crème fraichen fast. Blanda i citronskalet och krydda med salt och peppar.

  2. Låt eventuellt löjrommen rinna av. Skala och finhacka rödlöken. Klipp eller finhacka gräslöken.

  3. Vispa vatten, mjöl och salt i en skål. Tillsätt grädden och vispa till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i kylen 10–15 min.

  4. Finstrimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt det rinna av och kallna på hushållspapper. Vänd ner baconet i våffelsmeten.

  5. Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.

  6. Servera de nygräddade våfflorna med vispad citron-crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och gräslök.

    Foto: Wolfgang Kleinschmidt

    Våfflor med löjrom

Vad tyckte du om receptet?