Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på baconlindade köttfärsrullader blir saftiga och goda i ugnen. Serveras med tomat- och parmesansås och potatismos.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, potatismjöl och mjölk. Smaksätt med tomatpuré, oregano och lökpulver. Rör samman till en smidig färs.
Forma färsen till avlånga rullader. Linda en skiva bacon runt varje och lägg dem i en smord ugnsfast form. Stek dem i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Mixa soltorkade tomater med yoghurt, majonnäs, senap, parmesanost till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
Potatismos: Skala 800 gram mjölig potatis och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 20 minuter. Häll av vattnet och stöt potatisen med en ballongvisp och tillsätt 2 matskedar smör. Späd med 1–1 ½ dl het mjölk och vispa moset fluffigt. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
Servera baconrulladerna med potatismos och blandad sallad.
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök