Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconlindat kycklingbröst med paprika och oliver

En härlig rätt som nästan lagar sig själv. Kycklingbrösten blir så mycket saftigare när de lindas med baconskivor.

Baconlindat kycklingbröst med paprika och oliver
Baconlindat kycklingbröst med paprika och oliver
Baconlindat kycklingbröst med paprika och oliver
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4kycklingbröst
  • 8bacon
  • svartpeppar
  • smör- till stekning

Grillade paprikor

  • 2röda paprikor
  • 2gröna paprikor
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • peppar

Tillbehör

  • 1romansallad
  • rosmarin
  • 1 dlsvarta oliver

Gör så här

  1. Peppra kycklingen. Linda baconskivorna runt kycklingen.

  2. Stek de baconlindade kycklingbrösten runt om och lägg dem i en ugnsfast form.

  3. Tillaga mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Innertemperaturen ska vara 72 grader.

  4. Kärna ur och skär paprikorna i fyra bitar vardera.

  5. Pensla paprikabitarna med olja och lägg dem i en grillpanna eller på grillen.

  6. Grilla tills de fått fin färg på skalsidan. Salta och peppra.

  7. Lägg upp allt på ett fat med salladen. Toppa med oliver och rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök