Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconlindade pilgrimsmusslor med majspuré

Recept på baconlindade pilgrimsmusslor med majspuré. Ljuvliga kontraster av rökigt, sött och salt.

Baconlindade pilgrimsmusslor med majspuréBaconlindade pilgrimsmusslor med majspuréBaconlindade pilgrimsmusslor med majspuré
Recept på baconlindade pilgrimsmusslor med majspuré. Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 12pilgrimsmusslor- (kammusslor), MSC-märkta
  • 6baconskivor
  • 1 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Majspuré

  • 1 burkmajs- (150 g)
  • 2 mskfärskost- naturell
  • 1 mskkycklingfond- konc
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmchiliflakes
  • 1 krmflingsalt

Garnering

  • 5rädisor
  • 1 krukakoriander
  • limeskivor

Gör så här

  1. Majspuré: Låt majsen rinna av. Värm majskornen i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa slätt med mixerstav och håll varmt.

  2. Torka av musslorna med hushållspapper. Skär baconet i långa strimlor på längden och linda runt musslorna. Trä upp dem på små blötlagda cocktailpinnar av trä. Grilla runtom 3–4 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Lägg en klick av majspurén på assietter och toppa med pilgrimsmusslorna. Garnera med skivade rädisor, koriander och lime.

Vad tyckte du om receptet?