Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconlindad kycklingfilé – recept

Enkelt recept på baconlindade kycklingrullader på potatisbädd med morotstsatsiki. Här förvandlas kycklinglårfilé till kycklingrullader på ett kick - gott och saftigt recept.

Baconlindad kycklingfilé – recept
Baconlindad kycklingfilé – recept
Baconlindad kycklingfilé – recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 900 gkycklinglårfilé
  • salt- svartpeppar
  • 1 askfärskost med paprika och chili- 125 g
  • 2 pktbacon- à 140 g
  • 1 kgpotatis
  • 1gul lök- skivad
  • 2 msksmör- smält
  • 1 mskrosmarin- färsk, hackad

Morotstsatsiki

  • 34morötter- ca 400 gram
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 dlturkisk yoghurt
  • 1 krmsalt- efter smak
  • 1 krmsvartpeppar- efter smak
  • 1 mskolivolja med citronsmak

Gör så här

  1. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt.

  2. Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rullad.

  3. Skala och skär potatis och gul lök i skivor, gärna i matberedare med skärskiva. Lägg över i en smord ugnssäker form. Salta lätt och ringla över smält smör.

  4. Lägg rulladerna på potatisbädden och strö över rosmarin. Stek i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter på 225 grader. Kontrollera att kycklingen är genomstekt och köttsaften ofärgad.

  5. Morotstsatsiki: Skala och riv morötter. Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt. Smaka av med salt, peppar och någon matsked olivolja gärna med citronsmak. Garnera med färsk eller torkad oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök