Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconlindade kycklingrullader med svampfyllning

Rulladerna är inlindade i bacon och fyllda med färskost och kryddig svamp.

Baconlindade kycklingrullader med svampfyllning
Baconlindade kycklingrullader med svampfyllning
Baconlindade kycklingrullader med svampfyllning
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 200 gchampinjoner
  • 0,25purjolök
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5röd chili
  • 2 msksmör
  • 100 gfärskost
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 12 pktbacon
  • 700 gkycklingbröstfilé- tvådelad eller tunnskivad
  • salt
  • peppar
  • 2 tsksmör
  • 1 mskkycklingfond
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 dlvatten

Till servering

  • quinoa- kokt,blomkål och broccoli

Gör så här

  1. Fyllning: Hacka svampen, skiva purjolöken, skala och finhacka vitlöken, kärna ur och finhacka chilin. Fräs grönsakerna i en stekpanna med smör tills all vätska kokat in, cirka 10 minuter. Låt svalna. Blanda med färskost, persilja och smaka av med salt och peppar.

  2. Torka av, salta och peppra de skivade filéerna. Lägg en klick av fyllningen på varje filé och rulla samman, avsluta med en baconskiva runt om. Fäst med tandpetare längs med ruladen. Bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt vitt vin och kycklingfond och sätt på lock. Låt bräsera 5 minuter. Red av skyn med majsstärkelse utrört i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av. Servera med kokt quinoa, blomkåls- och broccolibuketter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök