Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconlindade köttfärsbiffar

Recept på köttfärsbiffar. Här är de lindade med bacon men det går bra att göra dem utan bacon också.

Lena Söderström
Baconlindade köttfärsbiffar
Baconlindade köttfärsbiffar
Baconlindade köttfärsbiffar
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 gnötfärs- eller blandfärs
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 1 tsklökpulver
  • 1 mskchilisås
  • 1ägg
  • 1potatis- kokt kall , grovriven
  • 12 mskvatten
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 12 msksmör

Garnering

  • 12 mskbladpersilja- hackad
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • kokt potatis
  • grönsallad
  • crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda färs, salt, peppar, lökpulver, chilisås, ägg, potatis och vatten. Forma färsen till 8-10 biffar på vattensköljt skärbräde. Linda en baconskiva runt varje biff.

  2. Bryn biffarna i smör i en stekpanna, 3-5 min på varje sida. Lägg biffarna i en smord ugnssäker form. Efterstek biffarna i mitten av ugnen 10-15 min tills de är genomstekta.

  3. Garnera biffarna med persilja och peppar. Servera med kokt potatis, grönsallad och en klick crème fraiche. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström (@tastybylenasoderstrom) Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök