Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här fyller vi kycklinglårfiléerna med hemgjord gremolata, ett hack men persilja och citronskal, för extra smak.
Sätt ugnen på 200 grader. Torka av och lägg lårfiléerna med yttersidan nedåt, på ett smörpapper. Salta och peppra köttet.
Hacka samman persilja, skalad vitlök och finrivet citronskal (det gula) till en gremolata. Fördela den över lårfiléerna och rulla ihop. Linda baconskivor runt dem. Lägg över i en smord ugnsfast form.
Stek i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Stick i dem och kontrollera att köttsaften är ofärgad innan du tar ut dem.
Skölj och koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Blanda med rucola innan serveringen.
Blanda en sås med yoghurt, lite sky från kycklingen, tärnat äpple, salt och peppar och servera till.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök