Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconlindade gremolatafyllda kycklinglårfiléer

Här fyller vi kycklinglårfiléerna med hemgjord gremolata, ett hack men persilja och citronskal, för extra smak.

Baconlindade gremolatafyllda kycklinglårfiléerBaconlindade gremolatafyllda kycklinglårfiléerBaconlindade gremolatafyllda kycklinglårfiléer
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 900 gkycklinglårfiléer
  • salt- svartpeppar
  • 2bacon- à 140 g

Fyllning

  • 0,75 dlpersilja- hackad
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5citron- finrivet skal

Till servering

  • 2 dlquinoa- tricolore
  • 65 grucola- eller strimlad grönkål

Sås

  • 2 dlturkisk yoghurt- 10 %
  • 2 msksteksky
  • 1äpple
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Torka av och lägg lårfiléerna med yttersidan nedåt, på ett smörpapper. Salta och peppra köttet.

  2. Hacka samman persilja, skalad vitlök och finrivet citronskal (det gula) till en gremolata. Fördela den över lårfiléerna och rulla ihop. Linda baconskivor runt dem. Lägg över i en smord ugnsfast form.

  3. Stek i mitten av ugnen, cirka 25 minuter. Stick i dem och kontrollera att köttsaften är ofärgad innan du tar ut dem.

  4. Skölj och koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen. Blanda med rucola innan serveringen.

  5. Blanda en sås med yoghurt, lite sky från kycklingen, tärnat äpple, salt och peppar och servera till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök