Text: Christina Asplund
Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baconlindad torskrygg med rotfrukter passar perfekt som bjudrätt på helgen eller som extra festlig vardagsrätt.
Lös saltet i kallt vatten. Rimma torsken i lagen, i cirka 20 minuter. Torka av bitarna, peppra och linda runt en skiva bacon. Lägg över i en smord ugnsfast form.
Baka i mitten av ugnen vid 175 grader, i cirka 10 minuter eller tills innertemperaturen på fisken är 48-52 grader.
Skala och dela rotfrukter och potatis i bitar och klyftor. Vänd runt med rapsolja och lägg över i en långpanna med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen vid 225 grader, cirka 30 minuter.
Skala lök och rotfrukter till såsen. Skär dem i små tärningar. Fräs dem och tomatpurén i 2 matskedar smör i en kastrull. Tillsätt kalvfond, vatten och rött vin och låt koka ihop till, cirka 3 deciliter.
Sila och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Låt såsen koka 5 minuter. Vispa ner 2 matskedar smör i såsen före servering.
Text: Christina Asplund
Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök