Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på baconlindad kyckling. Rätten serveras med risibisi som är en italiensk rätt där ris och ärter kokas tillsammans i buljong. Här byts riset ut mot havreris som består av hela havrekärnor som ångbehandlats. Havreriset ger rätten en mer tuggig konsistens.
Skär kycklingfiléerna i 2 avlånga filéer vardera. Krydda dem runtom med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Linda en skiva bacon runt varje filé.
Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk olja i en kastrull ca 3 min. Blanda i havreriset och häll på 6 dl vatten. Tillsätt buljongtärningen. Låt koka utan lock ca 10 min, rör då och då.
Stek kycklingen runtom i en stekpanna tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 8 min. Ta upp kycklingen på ett fat och häll 1 dl vatten i stekpannan. Låt koka upp.
Blanda ner ärterna i havreriset och koka ytterligare ca 3 min.
Repa hälften av bladen från basilikan och strimla dem. Blanda ner den strimlade basilikan och 1 msk olja i havrerisibisin. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera kycklingen med risibisin. Häll över lite av stekskyn och garnera med resterande basilika.