Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconlindad kyckling med havreris och ärter

Recept på baconlindad kyckling. Rätten serveras med risibisi som är en italiensk rätt där ris och ärter kokas tillsammans i buljong. Här byts riset ut mot havreris som består av hela havrekärnor som ångbehandlats. Havreriset ger rätten en mer tuggig konsistens.

Baconlindad kyckling med havreris och ärterBaconlindad kyckling med havreris och ärterBaconlindad kyckling med havreris och ärter
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (à 125 g)
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 1gul lök
  • 3 dlhavreris
  • 1hönsbuljongtärning
  • 250 ggröna ärter- frysta
  • 1 krukabasilika
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 avlånga filéer vardera. Krydda dem runtom med 1 tsk salt och 2 krm peppar. ­Linda en skiva bacon runt varje filé.

  2. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk olja i en kastrull ca 3 min. Blanda i havreriset och häll på 6 dl vatten. Tillsätt buljongtärningen. Låt koka utan lock ca 10 min, rör då och då.

  3. Stek kycklingen runtom i en stekpanna tills den fått fin färg och är genomstekt, ca 8 min. Ta upp kycklingen på ett fat och häll 1 dl vatten i stekpannan. Låt koka upp.

  4. Blanda ner ärterna i havreriset och koka ytterligare ca 3 min.

  5. Repa hälften av bladen från basilikan och strimla dem. Blanda ner den strimlade basilikan och 1 msk olja i havrerisibisin. Krydda med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar.

  6. Servera kycklingen med risibisin. Häll över lite av stekskyn och garnera med resterande basilika.

Vad tyckte du om receptet?