Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconinfuserad old fashioned med lönnsirap

Att infusera alkohol med fett, eller ”fat wash” som man säger på engelska, ger alkoholen en djup smak och sammetslen textur.

Baconinfuserad old fashioned med lönnsirapBaconinfuserad old fashioned med lönnsirapBaconinfuserad old fashioned med lönnsirap
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 6 clbaconinfuserad whiskey
  • 1 tsklönnsirap
  • 34 dropparAngostura bitter
  • is
  • 1 bitapelsinskal

Baconinfuserad whiskey, 20 cl

  • 4baconskivor
  • 20 clwhiskey- t ex bourbon eller rye old fashioned

Gör så här

  1. Baconinfuserad whiskey: Stek -baconskivorna på medelhög värme i en stekpanna tills de är krispiga. Ta upp baconskivorna.

  2. Häll baconfettet i en skål och tillsätt spriten. Låt stå i rumstemperatur i ca 8 tim. Rör om då och då.

  3. Ställ in skålen i frysen i ca 2 tim.

  4. Sila whiskeyn genom en sil. Sila -sedan ytterligare en gång i en silduk.

  5. Blanda whiskeyn med lönnsirap och angostura bitter. Lägg ner is och rör om några gånger. Kläm lite apelsinskal över drinken. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?