Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att infusera alkohol med fett, eller ”fat wash” som man säger på engelska, ger alkoholen en djup smak och sammetslen textur.
Baconinfuserad whiskey: Stek -baconskivorna på medelhög värme i en stekpanna tills de är krispiga. Ta upp baconskivorna.
Häll baconfettet i en skål och tillsätt spriten. Låt stå i rumstemperatur i ca 8 tim. Rör om då och då.
Ställ in skålen i frysen i ca 2 tim.
Sila whiskeyn genom en sil. Sila -sedan ytterligare en gång i en silduk.
Blanda whiskeyn med lönnsirap och angostura bitter. Lägg ner is och rör om några gånger. Kläm lite apelsinskal över drinken. Servera direkt.