Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bacon- och pepparrotssill

Bacon och sill, en lyckad kombination med sting av pepparrot.

Bacon- och pepparrotssillBacon- och pepparrotssillBacon- och pepparrotssill

Ingredienser

  • 1 burklöksillsfilé- (540 g)
  • 1bacon- (140 g)
  • 1 dlcrème fraiche
  • 2 mskmajonnäs
  • 2 mskpepparrot- riven
  • 1 tskhonung- flytande
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.

  2. Skär baconet i små bitar och knaperstek i en torr panna. Låt rinna av och kallna på hushållspapper.

  3. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, pepparrot, honung och peppar. Vänd i sillen och baconet, spara lite till garnering.

  4. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Strö över det sparade baconet före servering. Sillen är hållbar ca 1 vecka i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Bacon- och pepparrotssill serveras med en kummin-, fänkåls- och pepparrotssnaps

Foto: Agneta Thorsén

Här får vi ett par smakprov från restaurang Salt & Sill på Klädesholmen.

– Det här är vår godaste sill, säger Sofie Wigbring.

Hon ser vad som går hem hos gästerna, och uppenbarligen har den krämiga sillen fått en plats i mångas hjärtan. 

Snapsen har funnits på krogen i några år och togs fram i ett samarbete med Vin & Sprit, där Salt & Sill som en av fem krogar i Sverige fick göra sin egen snaps. Pepparrot, kummin och fänkål är alla smaker som är goda tillsammans med den rökta baconsmaken.

Här hittar du recept på snapsen!

Test! Årets godaste matjesill 2018

Vi har testat nio olika matjessillar och hittat årets favorit 2018 - se vilka som är godast här.