Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bacon- och kräftsås

Recept på bacon- och kräftsås. Servera rätten med ett glas vitt och fredagsmiddagen är i hamn!

Bacon- och kräftsås
Bacon- och kräftsås
Bacon- och kräftsås

Ingredienser

  • 2bacon- paket (à 140 g)
  • 1 burkkräftstjärtar i lake
  • 12körsbärstomater- ( ca 350 g)
  • 150 gchampinjoner
  • 0,5chili- t ex spansk peppar röd
  • 1 knippapersilja
  • 1 msksmör
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 tskhonung
  • 1 påsespenat- färsk (150 g)
  • 5 dlgrädde- lätt (5 %)
  • 1grönsaksbuljongstärning- gärna med persilja och vitlök
  • 1 dlparmesan- riven
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • pasta

Gör så här

  1. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Låt kräftstjärtarna rinna av.

  2. Ansa tomaterna. Ansa och halvera champinjonerna. Kärna ur och strimla chilin. Hacka persiljan.

  3. Fräs tomater och svamp i smör ca 3 min. Tillsätt vinäger och honung och fräs ytterligare 1 minut.

  4. Blanda ner chili, persilja och spenat och häll över grädden. Smula i buljongtärningen och låt puttra ca 5 min.

  5. Vänd i bacon, kräftstjärtar och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten. Blanda  redningen i såsen och koka upp. Servera såsen till nykokt pasta.

Vad tyckte du om receptet?