Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bacon- och ädelostströsslad mandelpotatispuré

Förbered bacon- och ädelostströsslet och finhacka gräslöken innan gästerna kommer. Moset kan stå färdigt i kastrull under lock, så att det håller värmen. Då går det snabbt att få ut skedarna när gästerna samlats.

Bacon- och ädelostströsslad mandelpotatispuré
Bacon- och ädelostströsslad mandelpotatispuré
Bacon- och ädelostströsslad mandelpotatispuré
Bacon- och ädelostströsslad mandelpotatispuré Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 250 gmandelpotatis
  • 2 skivorbacon
  • 0,75 dlmjölk
  • 1,5 msksmör
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- nymald
  • 1 mskädelost
  • 1 mskgräslök- hackad

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Knaperstek baconskivorna i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Finhacka baconet och ställ åt sidan.

  2. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Värm mjölken i en kastrull eller mikrovågsugn. Mosa potatisen. Blanda i smöret och den varma mjölken. Smaka av med salt och peppar. Vispa med elvisp till ett fluffigt mos.

  3. Fyll potatismoset i en spritspåse utan tyll. Spritsa moset på skedar. Smula ädelost över de varma mosklickarna. Strössla över bacon och gräslök på varje sked före servering.

Vad tyckte du om receptet?