Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baby back ribs med BBQ-bourbonsås

Baby back ribs med BBQ-bourbonsås passar bra på sommargrillen. För att ribsen ska bli riktigt möra kokas de först i buljong, därefter grillas de. När de penslas med den goda barbecuesåsen får de fin färg och blir så där härligt karamelliserade.

Baby back ribs med BBQ-bourbonsåsBaby back ribs med BBQ-bourbonsåsBaby back ribs med BBQ-bourbonsås
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1,5 kgrevben- tunna
  • 2 lvatten
  • 2gula lökar
  • 5lagerblad
  • 0,5 mskhickory liquid smoke- flytande rökarom
  • 0,5 tsksvartpepparkorn

BBQ-sås, ca 3 dl

  • 2 dlketchup
  • 1 dläppelcidervinäger
  • 0,5 dlrårössocker
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 3 mskbourbon
  • 1,5 tskpaprikapulver- rökt, gärna pimenton de la Vera
  • 1,5 tsksenapspulver- Colman’s
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. BBQ-sås: Blanda ingredienserna till barbecuesåsen i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Låt svalna.

  2. Koka upp vatten i en gryta. Skala och skär löken i grova klyftor. Lägg lök, lagerblad, liquid smoke och pepparkorn i grytan.

  3. Tillsätt köttet och låt koka under lock tills det är mört, ca 1 timme. Ta upp och låt rinna av.

  4. Grilla köttet på indirekt värme (vid sidan av glöden). Pensla med lite av såsen allteftersom tills de fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?