Rökt smak i kryddburk
En äkta baba ganoush görs med aubergine som grillas över öppen eld. Vår baba ganoush får sin rökta karaktär av rökt paprikapulver. Santa Maria har nyligen kommit med en sådan produkt kallad Paprika Smoked.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Baba ganoush är mellanösterns godaste aubergineröra med fruktig, mild röksmak - ett perfekt tillbehör till det mesta. Lika självklar på ett orientaliskt mezebord som till brödet.
Sätt ugnen på 175°. Dela 2 auberginer på längden och gnid in halvorna med 1 msk rapsolja. Lägg dem med snittytan ner i en ugnssäker form. Pricka skalet med en provsticka.
Foto: Lina Eriksson
baba-ganoush-recept-1
Baka auberginerna i ugnen ca 50 min, tills skalet börjar bli skrynkligt. Gröp ut det mjuka aubergineköttet ur skalen. Släng skalen och lägg fruktköttet i en mixer.
Foto: Lina Eriksson
baba-ganoush-3
Pressa i 1 stor vitlöksklyfta och tillsätt 1/2 finhackad chili, 2 tsk pressad citron, 1 krm rökt paprikapulver, 3/4 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Mixa till en grov röra.
Foto: Lina Eriksson
baba-ganoush-7
Skeda upp röran i en skål och rör ner 1 1/2 msk olivolja lite i taget. Täck med plast och ställ röran svalt. Strö över hackad bladpersilja och paprikapulver strax före servering.
Foto: Lina Eriksson
baba-ganoush-2
En äkta baba ganoush görs med aubergine som grillas över öppen eld. Vår baba ganoush får sin rökta karaktär av rökt paprikapulver. Santa Maria har nyligen kommit med en sådan produkt kallad Paprika Smoked.