Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baba ganoush med paprika

Baba ganoush med paprika är en god röra att servera på t ex buffébordet. Välj mild eller stark ajvar relish beroende på hur stark du vill ha röran. Den blir godast om den görs samma dag.

Baba ganoush med paprika
Baba ganoush med paprika
Baba ganoush med paprika
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2auberginer- (à 400 g)
  • 2 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 burkajvar relish- (350 g)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera auberginerna på längden. Lägg dem på en plåt och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills auberginen mjuknat. Ta dem ur ugnen och låt svalna.

  2. Gröp ur auberginerna med en sked, lägg i en mixer med skalad vitlök. Mixa slätt. Blanda moset med ajvar och krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?