Recept på mandelmassa hittar du här:
PROFFSTIPSET!
Låt semlorna stå tills de sugit upp all sockerlag.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på baba au rhum-semlor. Klassiska franska desserten Baba au rhum är supertrendig. Så varför inte baka en semmelvariant av den?
Stöt kardemumman i en mortel. Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37°. Häll mjölken över jästen så att den löses upp. Blanda i mjöl, ägg, socker, vaniljsocker, salt och kardemumma. Arbeta ihop till en slät deg. Tillsätt smöret i klickar och arbeta in det i degen. Täck bunken med en bakduk och låt degen jäsa ca 40 min.
Klicka ner smeten smorda och mjölade ugnssäkra portionsformar eller i en muffinsplåt. Låt jäsa ytterligare ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
Lag: Koka socker och vatten tills sockret har lösts upp. Tillsätt rom.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min tills de är gyllenbruna. Vänd försiktigt ut kakorna ur
formarna och ställ dem tillsammans i en form. Stick några hål i kakorna med en tandpetare. Häll över den heta sockerlagen. Rulla försiktigt varje kaka i lagen. Låt stå tills kakorna har sugit upp all sockerlag och har kallnat.
Blanda mandelmassa med mjölk. Skär av ett lock på varje kaka. Fördela mandelmassa på kakorna. Vispa grädden fluffig, men inte för hårt, och lägg en klick på varje kaka. Lägg på locken och pudra dem med florsocker.
Recept på mandelmassa hittar du här:
PROFFSTIPSET!
Låt semlorna stå tills de sugit upp all sockerlag.