Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baba au rhum med kolaglass och ananas

Recept på romkaka med kolaglass och ananas, en variant inspirerad av den klassiska franska romkakan Baba au rhum.

Baba au rhum med kolaglass och ananasBaba au rhum med kolaglass och ananasBaba au rhum med kolaglass och ananas
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2munkar- med strösocker
  • 2 msksmör
  • 2 mskströsocker
  • 250 gananas- fryst
  • 2 mskmörk rom

Tillbehör:

  • kolaglass med havssalt- Häagen-Dazs


Garnering:

  • mynta

Gör så här

  1. Klyv munkarna och lägg dem på tallrikar. Stick några hål i munkarna med en gaffel.

  2. Smält smör i en stekpanna och tillsätt socker och ananas. Låt sockret karamellisera och bli lite brunt. Tillsätt rom. Skeda ananas och romlag över munkarna och servera med glass. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?