Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på texmexavokadosoppa toppad med räksalsa. Servera soppan kyld i fina snapsglas eller små kaffekoppar.
Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet. Blanda avokadoköttet med limesaft i en bunke, så att det inte mörknar och mixa slät med stavmixer.
Skålla och skala tomaterna. Dela tomaterna och pressa ur kärnorna. Hacka tomatköttet grovt.
Ansa och hacka salladslöken. Hacka koriander grovt.
Blanda tomater, salladslök, pepparfrukt och koriander med avokado och mixa ihop. Mixa i buljongen, 1–2 dl i taget, till önskad konsistens, soppan ska vara krämig. Smaka av med jungfruolja, vitlök, flingsalt och peppar. Kyl soppan.
Skala räkorna och blanda dem med finhackad koriander, chilipeppar och limesaft.
Servera soppan med salsan, limeklyftor och sprödvarma nachochips toppade med parmesan.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök