Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avokadosmörgås

Med ärtskott, rödkål och sallad. För att förstärka fänkålssmaken kan man strö över malda fänkålsfrön. Det är också gott att toppa med chiliflakes eller hackad färsk röd chili om man vill göra smörgåsen lite hetare.

Avokadosmörgås
Avokadosmörgås
Avokadosmörgås
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4surdegsbröd
  • smör- till bröden
  • 8salladsblad- (Castello Franco)
  • 2avokado
  • 0,5fänkål
  • 50 grödkål
  • 0,5granatäpple
  • 20 gärtskott
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Bred smör på bröden. Lägg på sallad.

  2. Mosa avokadon och fördela över bröden.

  3. Hyvla fänkålen och rödkålen tunt på en mandolin och lägg på smörgåsarna.

  4. Strö över granatäppelkärnor och ärtskott. Salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök