Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avokadoshot med räk- och grapefruktspett


Den här kalla avokadosoppan kan göras i förväg och stå klar i kylskåpet. Det går också bra att trä spetten, lägga dem på fat, plasta in och förvara i kyl någon timme före servering.

Avokadoshot med räk- och grapefruktspett
Avokadoshot med räk- och grapefruktspett
Avokadoshot med räk- och grapefruktspett

Annika Broman

Ingredienser

  • 0,5grapefrukt- gärna rosa

  • 3avokador
  • 1 tskingefära- riven färsk
  • 1lime- pressad juice

  • 34 dlkycklingbuljong- eller grönsaksbuljong
, kall
  • 1 dlvatten- iskallt
  • salt

Spett

  • 16räkor- färska (en räka per spett)

  • bitargrapefrukt- (som blev över)

Gör så här

  1. Skala grapefrukten med en vass kniv, så allt det vita kommer bort. Skär ut hinnfria filéer över en skål, så juicen hamnar i skålen. Skär filéerna i små bitar.

  2. Dela avokadon, ta bort kärnan. Gröp ur köttet och mixa det till puré med lite av limejuice. Tillsätt ingefära, limesaft, grapefruktjuice och den kalla buljongen. Mixa. Späd med iskallt vatten. Smaka av med salt. Servera i små glas.

  3. Trä upp en räka mellan två grapefruktbitar på varje cocktailpinne och servera till avokadosoppan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök