Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här kalla avokadosoppan kan göras i förväg och stå klar i kylskåpet. Det går också bra att trä spetten, lägga dem på fat, plasta in och förvara i kyl någon timme före servering.
Skala grapefrukten med en vass kniv, så allt det vita kommer bort. Skär ut hinnfria filéer över en skål, så juicen hamnar i skålen. Skär filéerna i små bitar.
Dela avokadon, ta bort kärnan. Gröp ur köttet och mixa det till puré med lite av limejuice. Tillsätt ingefära, limesaft, grapefruktjuice och den kalla buljongen. Mixa. Späd med iskallt vatten. Smaka av med salt. Servera i små glas.
Trä upp en räka mellan två grapefruktbitar på varje cocktailpinne och servera till avokadosoppan.
Recept från Mitt kök