Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avokadoomelett

Omelett med avokado, ost, alfalfagroddar och pistaschpesto. Mättande och läcker med lite sting i smaken!

Avokadoomelett
Avokadoomelett
Avokadoomelett
Wolfgang Kleinschmidt

Avokadoomelett

  • 8ägg
  • 0,5 dlmjölk
  • salt
  • vitpeppar- malen

Fyllning

  • 2avokado
  • 4 mskost- riven
  • 2 dlalfalfagroddar
  • smör- till stekning

Pistaschpesto

  • 1 dlpistaschnötter
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 krukabasilika
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskparmesan- riven

Tillbehör

  • srirachasås
  • basilikablad

Gör så här

  1. Avokadoomelett: Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra.

  2. Skär avokadon i tärningar.

  3. Dela upp smeten i fyra olika omgångar och stek omeletterna i smör.

  4. Fördela avokadon, osten och böngroddarna över omeletterna.

  5. Pistaschpesto: Mixa ihop allt utom parmesanosten. Vänd i parmesanosten mot slutet.

  6. Servering: Ringla över peston och srirachasåsen och garnera omeletten med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök