Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Varva två röror och dippa med hemgjorda tortillachips. De orangea chipsen gör du enkelt av morotstortillabröd.
Avokadokräm: Gröp ur och lägg avokadoköttet i en mixer med yoghurt, limesaft, salt och peppar. Mixa slätt.
Hummus: Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Skölj morötter och kikärter i en sil i kallt vatten och låt rinna av. Lägg kikärter och morötter i en mixerskål tillsammans med tahini, olja, citron, salt och peppar. Skala och pressa i vitlöken och mixa till en slät hummus.
Sätt ugnen på 175°. Pensla bröden på båda sidor med olja. Skär varje bröd i 8 snibbar. Lägg snibbarna på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta bröden mitt i ugnen i ca 5 min tills de har fått fin färg, passa noga så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.
Fördela avokadokräm i botten på en skål och fördela hummusen över. Servera med chipsen.