Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avokadokräm och morotshummus med morotschips

Varva två röror och dippa med hemgjorda tortillachips. De orangea chipsen gör du enkelt av morotstortillabröd.

Avokadokräm och morotshummus med morotschipsAvokadokräm och morotshummus med morotschipsAvokadokräm och morotshummus med morotschips
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 3tortillabröd- med morotssmak
  • 3 mskolivolja
  • 0,5 tskflingsalt

Avokadokräm

  • 2avokador
  • 1,5 dlgrekisk yoghurt- eller turkisk-
  • 1 msklime- pressad
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Morotshummus

  • 250 gmorötter
  • 1 förpkikärter- kokta (380 g)
  • 3 msktahini (sesampasta)
  • 3 mskolivolja
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tsksalt
  • 2 krmnymald svartpeppar
  • 1vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Avokadokräm: Gröp ur och lägg avokadoköttet i en mixer med yoghurt, limesaft, salt och peppar. Mixa slätt.

  2. Hummus: Skala och skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Skölj morötter och kikärter i en sil i kallt vatten och låt rinna av. Lägg kikärter och morötter i en mixerskål tillsammans med tahini, olja, citron, salt och peppar. Skala och pressa i vitlöken och mixa till en slät hummus.

  3. Sätt ugnen på 175°. Pensla bröden på båda sidor med olja. Skär varje bröd i 8 snibbar. Lägg snibbarna på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Rosta bröden mitt i ugnen i ca 5 min tills de har fått fin färg, passa noga så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna.

  5. Fördela avokadokräm i botten på en skål och fördela hummusen över. Servera med chipsen.

Vad tyckte du om receptet?