Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avokadohummus

Recept på avokadohummus. Extra len och krämig blir hummusen med avokado. Använd gärna den ljusa tahinin (sesampasta).

Avokadohummus
Avokadohummus
Avokadohummus
Recept på avokadohummus. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 förpkikärter- kokta (380 g)
  • 2 msktahini (sesampasta)- t ex Sevans ­libanesiska
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tsksalt
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 tskkoriander- mald
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 0,5 dlvatten
  • 2avokador

Chiliolja

  • 0,5 dlolivolja
  • 2 tskchiliflakes
  • 2 tsksesamfrön

Gör så här

  1. Chiliolja: Blanda oljan med chiliflakes och sesamfrön. Låt stå ca 15 min.

  2. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt rinna av. Mixa dem i matberedare med tahini, ­pressad vitlök, salt, citron och kryddor. Tillsätt vatten om den blir för tjock. Den ska vara krämig.

  3. Skala och skär avokadon i bitar. Mixa ner den i hummusen. Smaka av och servera med chiliolja.

  4. PS. Gör egna pitachips av pitabröd – och doppa i avokadohummusen. Recept finns här nedan:

Vad tyckte du om receptet?