Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avokado– och kålsallad med rökt lax och limedressing

LCHF-sallad med avokado, kål och gröna blad, tillsammans med lax och ägg – vilken kombination!

Avokado– och kålsallad med rökt lax och limedressing
Avokado– och kålsallad med rökt lax och limedressing
Avokado– och kålsallad med rökt lax och limedressing
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 grödkål
  • 200 gsavojkål
  • 0,5purjolök
  • 2avokador
  • 0,5rosésallad
  • 0,5sallad- franco castello eller roman-sallad
  • 400 gvarmrökt lax
  • 4 msksolroskärnor- rostade i några droppar olja och salt
  • 4ägg- kokta,7 min

Limedressing

  • 1lime- pressad och finrivet skal
  • 4 mskolivolja
  • evhonung- 1⁄2 tsk flytande
  • salt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Strimla rödkål, savojkål och purjolök.

  2. Dela avokadorna på mitten och skiva dem.

  3. Riv salladen och lägg allt på ett fat.

  4. Lägg på lax och ägghalvor. Strö över saltrostade solroskärnor.

  5. Blanda alla ingredienser till limedressingen och ringla över salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök