Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avokado och jordgubbssallad


Avokado, jordgubbar, basilika och lime är härliga smaker tillsammans. Bjud denna sallad som förrätt till en fräsch sommarmåltid. Passar också bra till grillad kyckling som lunchrätt.

Avokado och jordgubbssallad

Avokado och jordgubbssallad

Avokado och jordgubbssallad

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2avokador
  • 300 gjordgubbar
  • 2 mskpinjenötter
  • 4 bladisbergssallad
  • basilika- färsk till garnering
  • salt
  • peppar
  • 2 mskolivolja
  • 0,5lime- pressad
  • 1 tskråsocker

Gör så här

  1. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i kvartar. Rosta pinjenötterna i en stekpanna tills de får lite färg. Skölj isbergsalladsbladen och torka dem med hushållspapper. Dela avokadon på mitten och skär i skivor.

  2. Blanda olivolja, limesaft och socker till en dressing.

  3. Lägg ett salladsblad på varje tallrik. Fördela avokadoskivor och jordgubbar på salladen. Ringla över dressing och strö över pinjenötter. Garnera med basilikablad. Salta och peppra en aning, var försiktig med saltet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök