Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avokado med lime- och korianderräkor  

Räkfyllda avokadohalvor var en vanlig förrätt på 70-talet. Här är en variant där räkorna får sting av chiliflakes och sydamerikansk smak från lime och koriander. 

Avokado med lime- och korianderräkor  
Avokado med lime- och korianderräkor  
Avokado med lime- och korianderräkor  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 2avokador
  • 1 burkräkor- i lake (350 g)
  • 2salladslökar
  • 2 mskkoriander- hackad
  • 2 mskolivolja
  • 1 msklime- pressad
  • 2 krmchiliflakes
  • 1 krmsalt

Tillbehör

  • 25 gnachos
  • 2 mskmajonnäs
  • evkoriander

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av. Ansa och finstrimla salladslöken. Blanda räkorna med lök, koriander, olja, lime och chiliflakes. Krydda med salt.

  2. Halvera och kärna ur avokadorna. Fördela räkblandningen i avokadohalvorna. Servera med nachos, majonnäs och eventuellt extra koriander.

  3. Tips! Skär av en liten platta på avokadohalvorna så står de stadigare.

Vad tyckte du om receptet?