Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Avlång semla med vaniljgrädde


En avlång semla med vaniljgrädde, som kan skäras i större eller mindre bitar.

Avlång semla med vaniljgrädde
Avlång semla med vaniljgrädde
Avlång semla med vaniljgrädde

THOMAS CARLéN

Ingredienser

    Pensling:

    • 1ägg
    • 0,5 krmsalt
    • 1 tskvatten

    Garnera med:

    • 2 dlvaniljkräm- av marsánpulver för kokning
    • 3 dlvispgrädde
    • florsocker

    Gör så här

    1. Gör degen som klassiska semlor.­ Jäs, dela och baka ut degen till två längder, jäs dem på plåten 30-40 minuter, pensla med ägg och grädda i 200 grader, 10-12 minuter. Skär av ett avlångt lock på längderna. Gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.­

    2. Blanda inkråmet med fyllningen som till klassiska semlor och fyll längderna. Koka vaniljkräm av marsánpulver och låt den kallna. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. Spritsa eller klicka på längderna och sätt på locken och sikta över florsocker.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök