Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En avlång semla med vaniljgrädde, som kan skäras i större eller mindre bitar.
Gör degen som klassiska semlor. Jäs, dela och baka ut degen till två längder, jäs dem på plåten 30-40 minuter, pensla med ägg och grädda i 200 grader, 10-12 minuter. Skär av ett avlångt lock på längderna. Gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.
Blanda inkråmet med fyllningen som till klassiska semlor och fyll längderna. Koka vaniljkräm av marsánpulver och låt den kallna. Vispa grädden och blanda med vaniljkrämen. Spritsa eller klicka på längderna och sätt på locken och sikta över florsocker.
Recept från Mitt kök