Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aurora, minitårta

En lättbakad, luftig, frisk och elegant tårta. Här gräddar vi filodeg till tårtbottnar och varvar med vispad grädde och frukt. En perfekt avslutning på en kärleksmåltid, eller början på en!

Aurora, minitårta
Aurora, minitårta
Aurora, minitårta
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 2 stfilodeg- tinad, ark
  • 2 msksmör- smält
  • 2 mskaprikosmarmelad- av bra kvalitet
  • 20 stphysalis- cirka
  • 1 dlgrädde
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär eller klipp ut 3 rektanglar à 12x12 centimeter av filodegsarken.

  3. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och pensla bitarna med ett tunt lager smält smör. Pudra med florsocker. Grädda i ugn, 200 grader, ett par minuter tills färgen är gyllene.

  4. Vispa grädden.Montering av tårtan: Lägg en tesked aprikosmarmelad på tårtfatet och lägg den första filoplattan på klicken, som fungerar som lim för den lätta botten. Stryk ut resterande marmelad på filoplattan. Placera physalisfrukter utmed plattans kanter. Fyll innerrummet med en klick grädde. Lägg på nästa filoplatta och täck denna med grädde. Avsluta med den sista filoplattan och pudra med florsocker. Garnera gärna med någon physalisfrukt och vinbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök