Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Auberginesill med grönkål

En god och grön rätt med aubergine i inläggningen i stället för sill. Fräst grönkål och kokt färskpotatis är gott att äta till.

Elisabeth Johansson
Auberginesill med grönkål
Auberginesill med grönkål
Auberginesill med grönkål
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

    Klar auberginesill

    • 1aubergine
    • 2 dlättiksprit
    • 4 dlströsocker
    • 6 dlvatten
    • 2lagerblad
    • 3kryddnejlikor
    • 5svartpepparkorn
    • 1morot
    • 1rödlök

    Krämig auberginesill

    • 0,5 satssill- från ovan (sila bort lag)
    • 2 dlcrème fraiche
    • 1vitlöksklyfta
    • 1 tskhonung- flytande
    • 2 mskörter- hackade (basilika eller oregano)
    • 1 krmvitpeppar- malen
    • 1 krmsalt

    Grönkål med rödlök

    • 4 kvistargrönkål
    • 1gul lök
    • salt
    • svartpeppar- malen
    • smör- till stekning

    Tillbehör

    • 500 gfärskpotatis- kokt

    Gör så här

    1. Klar auberginesill: Skala och skär auberginen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar.

    2. Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, lagerblad, kryddnejlikor och svartpeppar.

    3. Lägg i auberginen och koka upp. Låt svalna något.

    4. Skala och skiva moroten.

    5. Skala och skär rödlöken i skivor.

    6. Varva aubergine, morot och rödlök i en glasburk. Häll på lagen. Låt auberginen dra i lagen ett par timmar.

    7. Förvara i kylen.

    8. Krämig auberginesill: Lägg crème fraichen i en skål.

    9. Skala och finhacka vitlöken och blanda alla ingredienser till såsen.

    10. Vänd ner auberginebitarna.

    11. Grönkål med rödlök: Strimla eller riv grönkålen.

    12. Skala och skiva löken.

    13. Fräs löken och grönkålen i smör.

    14. Salta och peppra.

    15. Servering: Lägg upp grönkål och auberginesillarna på tallrikar. Servera med kokt potatis.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök