Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god och grön rätt med aubergine i inläggningen i stället för sill. Fräst grönkål och kokt färskpotatis är gott att äta till.
Klar auberginesill: Skala och skär auberginen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar.
Koka upp ättiksprit, strösocker, vatten, lagerblad, kryddnejlikor och svartpeppar.
Lägg i auberginen och koka upp. Låt svalna något.
Skala och skiva moroten.
Skala och skär rödlöken i skivor.
Varva aubergine, morot och rödlök i en glasburk. Häll på lagen. Låt auberginen dra i lagen ett par timmar.
Förvara i kylen.
Krämig auberginesill: Lägg crème fraichen i en skål.
Skala och finhacka vitlöken och blanda alla ingredienser till såsen.
Vänd ner auberginebitarna.
Grönkål med rödlök: Strimla eller riv grönkålen.
Skala och skiva löken.
Fräs löken och grönkålen i smör.
Salta och peppra.
Servering: Lägg upp grönkål och auberginesillarna på tallrikar. Servera med kokt potatis.
Recept från Mitt kök