Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aubergineröra med tomater, valnötter och rödlök

Som godast när den är nygjord. Valnötterna ger både god smak och knaprighet.

Aubergineröra med tomater, valnötter och rödlök
Aubergineröra med tomater, valnötter och rödlök
Aubergineröra med tomater, valnötter och rödlök

Aubergineröra med tomater, valnötter och rödlök

  • 1aubergine- (300 g)
  • 1kvisttomat
  • 0,5 litenrödlök
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 mskvalnötter- hackade
  • 2 mskbladpersilja- hackad eller koriander

Garnering

  • rödlök- hackad
  • valnötter- grovhackade
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 gader. Snitta skalet på auberginen med en liten vass kniv. Lägg auberginen i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Tillaga auberginen mitt i ugnen tills den är helt mjuk, ca 1 timme. Vänd den 2–3 gånger under tiden. Låt den kallna.

  2. Dra bort skalet från auberginen och hacka fruktköttet. Skålla, skala och hacka tomaten. Skala och hacka löken.

  3. Blanda auberginen med tomat och olja. Krydda med salt och peppar. Vänd ner lök, nötter och persilja. Garnera med rödlök och valnötter och ringla över lite olja.

Vad tyckte du om receptet?