Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aubergineröra

Det är viktigt att auberginerna  är mogna,  annars blir röran lätt besk. Rädisor, gurka och morötter i stavar och småtomater är gott att dippa i såsen. Denna aubergineröra är en variant på den man kan hitta i franska kokböcker.

Aubergineröra
Aubergineröra
Aubergineröra

Ingredienser

  • 2auberginer- väl mogna
  • 1 mskolivolja
  • 2salladslök- grovhackade
  • 1vitlöksklyfta- skalad
  • 1 dlbladpersilja- grovhackad
  • 1 mskcitrontimjan- hackad
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera auberginerna och vänd runt dem i olja i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min.

  2. Gröp ur auberginerna med en sked. Mixa innehållet med salladslök, vitlök, persilja, citrontimjan och olivolja i en mixer eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

  3. Låt stå kallt till servering.

Vad tyckte du om receptet?