Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Auberginepasta med rökt sidfläsk

Aubergine, rökt sidfläsk, färska tomater, smält ost och örter – klart att det blir läckert!

Auberginepasta med rökt sidfläsk
Auberginepasta med rökt sidfläsk
Auberginepasta med rökt sidfläsk
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 gtortellini- färsk eller ravioli
  • 1 storaubergine
  • solrosolja
  • 200 grökt sidfläsk i bit
  • 500 gtomater
  • 1 förpmozzarella- à 125 g
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 krmchiliflakes- cirka
  • olivolja
  • flingsalt
  • 2 dlparmesan- riven
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Skär auberginen i skivor och därefter i fingertjocka strimlor. Stek auberginen i rikligt med het solrosolja i en panna, så att den nästan blir friterad. Stek i omgångar och låt auberginen rinna av på hushållspapper.

  2. Fintärna fläsket. Fintärna tomater och mozzarella. Hacka vitlöken.

  3. Stek fläsket knaprigt i olivolja. Tillsätt vitlök och chiliflakes mot slutet. Tillsätt tomater och aubergine. Koka ihop utan lock, cirka 5 minuter. Smaka av med salt.

  4. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.

  5. Vänd försiktigt ner pasta, mozzarellabitar, parmesanost och basilikablad i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök