Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Auberginepasta med mozzarella i mustig syditaliensk sås med aubergine, chili och mozzarella som gör pastan extra matig.
Skär auberginen först i skivor och därefter i strimlor, ca 1 cm breda. Stek auberginen i solrosolja i en gryta tills den fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Skär tomaterna i små bitar. Skär mozzarellan i bitar. Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinin.
Fräs vitlök och chili i olivolja. Tillsätt aubergine och tomater. Koka på hög värme utan lock så att överflödig vätska kokar bort, ca 5 min. Krydda med salt.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet.
Vänd ner pastan i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda runt noga så att pastan täcks av såsen och osten smälter. Servera genast.