Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aubergineomelett med tomatsalsa

Aubergineomelett tillagad med tomatsalsa kan varieras med zucchini eller strimlad paprika.

Aubergineomelett med tomatsalsa
Aubergineomelett med tomatsalsa
Aubergineomelett med tomatsalsa
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1aubergine- (400 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5 tsksalt- + 1/2 tsk
  • 8ägg
  • 1 dlvatten
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 burkfetaost- smulad (120 g)
  • 1 dlbladpersilja- strimlad

Salsa

  • 4tomater
  • 1rödlök- färsk
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskrosébalsamvinäger
  • 1 tskoregano
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • bladpersilja

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera auberginen och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och hacka vitlöken. Strö den och 1/2 tsk salt över auberginen och ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Vispa ihop ägg och vatten. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Blanda i nästan all ost, spara lite till garnering, och persiljan.

  4. Ringla 2 msk olja i en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm. Lägg i aubergineskivorna, häll över äggsmeten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Salsa: Skär tomaterna i små tärningar. Ansa och strimla löken. Blanda olja, vinäger, oregano, salt och peppar. Vänd i tomater och lök.

  6. Garnera omeletten med den sparade osten och persiljekvistar.Servera med tomatsalsa och bröd.

Vad tyckte du om receptet?