Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Aubergineomelett tillagad med tomatsalsa kan varieras med zucchini eller strimlad paprika.
Sätt ugnen på 250°. Halvera auberginen och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Skala och hacka vitlöken. Strö den och 1/2 tsk salt över auberginen och ringla över 1 msk olja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
Vispa ihop ägg och vatten. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Blanda i nästan all ost, spara lite till garnering, och persiljan.
Ringla 2 msk olja i en ugnssäker form, ca 20 x 25 cm. Lägg i aubergineskivorna, häll över äggsmeten. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Salsa: Skär tomaterna i små tärningar. Ansa och strimla löken. Blanda olja, vinäger, oregano, salt och peppar. Vänd i tomater och lök.
Garnera omeletten med den sparade osten och persiljekvistar.Servera med tomatsalsa och bröd.