Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Passar bra som ensamrätt med en grönsallad eller som tillbehör till kalvkotletter eller charkuterier.
Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i tunna skivor på längden. Lägg dem på en skärbräda och strö på lite flingsalt. Låt dra 20 minuter. Torka av skivorna.
Pensla aubergineskivorna med olivolja. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen i 15–20 minuter, vänd eventuellt efter halva tiden.
Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i bitar. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Låt vitlöken och chiliflakes fräsa med en stund på slutet. Blanda i tomaterna. Fräs tills det blir en tjock tomatsås. Blanda i strimlad basilika och smaka av med salt.
Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesanost i en smord ugnsfast form. Avsluta med ett lager aubergine, tomatsås och parmesanost.
Gratinera i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Recept från Mitt kök