Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig auberginegratäng. Den här rätten är en variant på klassikern melanzane alla parmigiana. Servera gärna med nybakad baguette och grön sallad.
Börja med såsen: Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan ca 3 minuter. Rör i tomatpurén och fräs 1 minut. Tillsätt tomaterna, koka upp och sjud såsen ca 25 minuter. Blanda i basilika. Smaka av med salt och socker.
Skär auberginerna i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Pensla dem med oljan och stek eller grilla ca 1 minut på varje sida. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 175 grader.
Varva tomatsås, auberginer, mozzarella och parmesan i en oljad ugnssäker form, börja med tomatsåsen och avsluta med auberginer och mozzarellaost.
Lägg cocktailtomaterna runtom. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Låt vila ca ½ timme. Garnera med färskriven parmesan, nymalen svartpeppar och basilika.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök