Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I auberginegratäng med fetaost är det fetaost och färskost som ger gratängen sälta och krämighet. Välj en välmogen aubergine, de har mindre beska.
Sätt ugnen på 225°. Skär auberginerna i knappt cm-tjocka skivor. Lägg dem tätt ihop så att alla får plats på en plåt med bakplåtspapper. Pensla skivorna med olja och krydda med salt på båda sidor. Ugnsbaka mitt i ugnen ca 25 min. De ska få lite färg och bli mjuka.
Vispa äggen med färskost och smulad fetaost så att färskosten vispas sönder och allt blir väl blandat. Tillsätt mjölken. Krydda med oregano och peppar. Halvera tomaterna.
Varva aubergineskivorna med tomater så att skivorna står lite på lut i en smord ugnssäker form. Häll över ägg- och ostblandningen. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min, tills den fått fin färg.