Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Auberginedipp med färsk lök och chili

Den här dippen är fantastisk att servera tillsammans med minitortillor eller chips.

Auberginedipp med färsk lök och chili
Auberginedipp med färsk lök och chili
Auberginedipp med färsk lök och chili
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 2auberginer
  • 1lök- färsk (knipplök), både det vita och stjälken
  • 1chili- mild röd eller grön
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • 45 mskolivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Nagga auberginerna med en gaffel, lägg dem i en liten långpanna med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen cirka 30 minuter, eller tills dem är mjuka. Låt auberginerna kallna.

  2. Skala och finhacka löken, skär det gröna i tunna skivor. Ansa chilifrukten och skär den i tunna skivor.

  3. Dela auberginerna och gröp ur allt kött. Finhacka aubergineköttet med en kniv och lägg det i en skål. Pressa i vitlöken.

  4. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Rör i oljan, 1 msk i taget. Blanda i löken. Garnera med chilifrukten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök