Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aubergine- & tomatgryta med röd curry, råris & oregano

En lättlagad vegorätt som värmer och mättar. Kom ihåg att sätta på råriset i tid.

Aubergine- & tomatgryta med röd curry, råris & oregano
Aubergine- & tomatgryta med röd curry, råris & oregano
Aubergine- & tomatgryta med röd curry, råris & oregano
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1aubergine
  • 1röd paprika
  • 1gul lök
  • 1 mskolivolja
  • 500 gkrossade tomater
  • 23 tskcurrypasta- röd
  • 2vitlöksklyftor- finhackade
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 mskoregano- färsk hackad
  • salt
  • vitpeppar- malen
  • 2salladslökar

Till garnering

  • oregano- färsk

Tillbehör

  • 4 dlråris- (okokt)

Gör så här

  1. Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Skär auberginen och paprikan i tärningar, hacka löken.

  3. Fräs de hackade och tärnade grönsakerna i oljan.

  4. Häll på de krossade tomaterna. Rör ner currypastan och vitlöken.

  5. Låt grytan sjuda några minuter. Rör i lätt-crème fraiche och oregano.

  6. Smaka av med salt och peppar.

  7. Strimla salladslöken och strö över, garnera med färsk oregano.

  8. Servera grytan med det kokta råriset.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök