Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Aubergine är en härlig grönsaksfrukt som är mycket matig. Tillsammans med zucchini är den stommen i den vegetariska gratängen.
Sås: Smält smöret och blanda i mjölet och fräs under omrörning cirka 1/2 minut. Häll i buljong och mjölk under omrörning. Koka upp och sjud under omrörning 1-3 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skiva aubergine och zucchini. Lägg skivorna på 1-2 plåtar med bakplåtspapper. Pensla med oljan, vänd och pensla med oljan på andra sidan.
Rosta grönsakerna i mitten av ugnen så att de mjuknar och får fin färg, cirka 15 minuter (tiden beror på hur vattenrika grönsakerna är), vänd dem 1 gång under tiden.
Skala och skiva löken. Skala, dela, kärna ur och strimla paprikan. Skiva tomaterna. Fräs lök, paprika och tomater var för sig i oljan och ta upp dem på en tallrik.
Varva aubergine, zucchini, lök, paprika och tomater i 2-3 lager i en oljad ugnssäker form. Salta, peppra, strö över persilja, lägg på mozzarella och strö över parmesan, gratängost, samt ringla såsen mellan lagren. Täck formen med oljad folie och sätt den i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter.
Ta bort folien och sätt formen i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Garnera med färska örter.
Recept från Mitt kök