Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aubergine och paprika med söt misosås

Den sötstarka såsen passar perfekt till sommarens grillade grönsaker.

Aubergine och paprika med söt misosåsAubergine och paprika med söt misosåsAubergine och paprika med söt misosås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1aubergine- (400 g) stor
  • 1röd paprika
  • 1paprika- gul
  • 1grön paprika
  • 2 msksesamolja

Söt misosås

  • 60 gmisopasta
  • 3 mskmirin (söt matlagningssake)
  • 0,5 mskströsocker
  • 0,5 msksesamolja
  • 1 tskröd chili- t ex spansk peppar, inhackad

Gör så här

  1. Sås: Blanda miso, mirin och  socker i en kastrull. Värm tills sockret smält. Låt såsen svalna något och rör ner sesamolja och chili. Låt såsen kallna.

  2. Skär auberginen i 1 cm breda skivor. Kärna ur och skär paprikan i breda klyftor. Blanda grönsakerna med sesamolja.

  3. Grilla grönsakerna på båda sidor tills de fått fin färg, ca 5 min. Servera med den söta misosåsen.

Vad tyckte du om receptet?